Monteren tuinverlichting De Kwakel | biedplaats | 76134

Monteren tuinverlichting De Kwakel

Status:
Uitgevoerd
WoonplaatsDe Kwakel
Formaat van aanbiedingTotaalprijs
Materiaal geleverd doorOpdrachtgever
CategorieVerlichting
Geactiveerd op5 nov. 2015
Uitgebreide beschrijvingOp mijn buitenterrein ligt een grondkabel ingegraven en zijn er in het verleden al punten gemaakt waar buitenverlichting moet komen. Het is nu de bedoeling dat deze 12V grondspots gemonteerd worden (9 stuks in totaal):

Tover jouw tuin om tot een sfeervolle ontspanningsplek met deze drie Todi LED grondspots, die zorgen voor een mooi, egaal licht. De energiezuinige grondspots worden inclusief lichtbronnen geleverd. Het product heeft een vermogen van 36x0,06W en werkt op 12V.

Specificaties:
- Type: TODI
- Materiaal: RVS - glas
- Kleur: Geborsteld - grijs
- Afmetingen: 330 x 100 x 100 mm
- 12V, IP65
- 3x12 LED, 36x0,06W, incl.
- Gewicht: 2.300 gr.

Ondergronds aansluiten tuinverlichting:
Tuinverlichting wordt ondergronds aangesloten door middel van een XMvK-as grondkabel, die wordt ingegraven in je tuin (minimaal 60 cm diep). Deze kabel heeft een metalen huls die de kabel beschermd tegen breken mocht je deze raken tijdens graafwerkzaamheden in je tuin. Wil je onder de grond meerdere XMvK-as kabels met elkaar verbinden, maak dan gebruik van een grondmof/kabelmof. Je verbindt de kabels met elkaar in deze grondmof, waarna ze worden omgeven met een gel of hars die er voor zorgt dat er geen vocht in de kabels komt.
Wanneer je de kabel bovengronds nog aan een muur moet bevestigen, maak dan gebruik van kabelzadels. Als de kabel horizontaal loopt bevestig je om de 30 cm een kabelzadel. Als de kabel verticaal loopt, gebruik dan om de 40 cm een kabelzadel.

Bovengronds aansluiten tuinverlichting:
Tuinverlichting wordt bovengronds aangesloten door middel van een XMvK buitenkabel, die je boven de grond laat lopen (in tegenstelling tot een XMvK-as grondkabel, die onder de grond ligt). Wil je meerdere XMvK buitenkabels met elkaar verbinden, maak dan gebruik van een centraaldoos/kabeldoos. Je laat hierbij de buitenkabel inclusief de grijze huls (niet slechts de afzonderlijke draden) door de wartel lopen en sluit deze vervolgens aan op de binnenkant van de centraaldoos. Let er hierbij op dat ook de wartel goed is aangedraaid, zodat vocht niet in de centraaldoos kan komen.
Wanneer je de kabel nog aan een muur moet bevestigen, maak dan gebruik van kabelzadels. Als de kabel horizontaal loopt bevestig je om de 30 cm een kabelzadel. Als de kabel verticaal loopt, gebruik dan om de 40 cm een kabelzadel.
Monteren tuinverlichting foto 1

Hoe Biedplaats werkt

  • Opdracht plaatsen
  • Professionals reageren
  • Kies je vertrouwde vakman
Plaats gratis je klus
of zoek zelf een vakman in onze bedrijvengids
Wij helpen vakmannen aan klussen: Schrijf je nu in