Een lichte verhoging van vocht tegen het plafond / ventilatie rooster in het plafond aan te brengen Purmerend | biedplaats | 71899

Een lichte verhoging van vocht tegen het plafond / ventilatie rooster in het plafond aan te brengen Purmerend

Status:
Uitgevoerd
WoonplaatsPurmerend
Formaat van aanbiedingTotaalprijs
Materiaal geleverd doorVakman
CategoriePlafonds
Geactiveerd op31 jan. 2015
Uitgebreide beschrijvingDoor werking (krimp en uitzetten) van verschillende materialen ontstaan er scheurtjes in aansluitingen (wand/wand - wand/plafond). Deze hebben geen constructieve betekenis en kunnen worden gehandhaafd. Eventueel kan esthetisch herstel worden uitgevoerd.

Een lichte verhoging van vocht tegen het plafond en de zijmuur van de woning in de woonkamer. De verhoging is acceptabel en er is geen actieve lekkage. Op de foto is het 13,7 procent, bij 20% spreekt men van “nat”.

Omdat het precies zit op de aansluiting beton delen en houten plafond is het raadzaam om aan beiden zijde van de woning een ventilatie rooster in het plafond aan te brengen. Dit zorgt voor natuurlijk luchtstroming onder het plafond, dan droogt het sneller. De oorzaak is hemelwater die bij een bepaalde wind onder de loodslabbe boven de erker in de gevel dringt. (0% op de plek van de aantasting)


De korte loodslabbe boven de betonplaat aan de voorzijde, bij wind en regen uit een bepaalde richting kan de wind het regenwater onder de loodslabbe stuwen, daar ontstaat de capillaire werking (opzuigende werking van water). De vochtplekken zijn bijna droog, alleen is de eventuele schade, door de jaren heen, niet zichtbaar, pas na verwijderen van e houten belating. Deze platen goed laten ventileren, dan zorgt de luchtstroming dat het intrekkende vocht geen schade kan aanbrengen.
Een lichte verhoging van vocht tegen het plafond / ventilatie rooster in het plafond aan te brengen foto 1Een lichte verhoging van vocht tegen het plafond / ventilatie rooster in het plafond aan te brengen foto 2Een lichte verhoging van vocht tegen het plafond / ventilatie rooster in het plafond aan te brengen foto 3

Hoe Biedplaats werkt

  • Opdracht plaatsen
  • Professionals reageren
  • Kies je vertrouwde vakman
Plaats gratis je klus
of zoek zelf een vakman in onze bedrijvengids
Wij helpen vakmannen aan klussen: Schrijf je nu in