Hoe werkt een Klus plaatsen | Hoe het werkt voor vakmannen

Hoe biedplaats werkt

Biedplaats.nl is een online platform dat zich tot doel heeft gesteld particulieren met een klus en werkzoekende vakmannen bij elkaar te brengen. Voor opdrachtgevers is deze service volledig gratis.

Hoe het werkt:

Opdrachtgevers omschrijven hun klussen op de website. Deze klus wordt doorgestuurd naar alle ingeschreven vakmannen, uit de categorie en regio waarin de klus geplaatst is. Vakmannen brengen een bod uit op de klus, en de opdrachtgever maakt (eventueel) hieruit een keuze.

Na uitvoering van de klus, geeft de opdrachtgever een uitgebreide beoordeling van het geleverde werk, op 7 verschillende punten. Deze beoordelingen zijn zichtbaar op de website, zodat opdrachtgevers de kwaliteit van de vakmannen vooraf kunnen inschatten.

Ik wil een klus plaatsen: hoe werkt dit?

1) Plaats je klus

Je kunt je opdracht geheel kosteloos op Biedplaats plaatsen. Bij het omschrijven van je klus kunt je aangeven in welke categorie de klus valt, wanneer je wenst dat de klus wordt uitgevoerd en hoe je wilt dat de vakman je eventueel een richtprijs geeft; per m2, per uur of voor de totale klus. Als je tevreden bent over de omschrijving, plaatst je je klus door op 'akkoord' te klikken.

2) Lokale vakmannen reageren

Geïnteresseerde vakmannen kunnen nu reageren op je opdracht, ook kunnen ze aanvullende vragen stellen. Dit zullen ze doen via e-mail, houd daarom je e-mail goed in de gaten!

3) Kies jouw vertrouwde vakman

Uit alle reacties kies jij de beste vakman(nen) voor de klus. Na overeenstemming bepaalt je wie, tegen welke prijs je opdracht uitvoert.

4) Beoordeel je vakman

Nadat de klus uitgevoerd is, kunt je je vakman beoordelen. Dit is belangrijk omdat:

  • je een bijdrage levert aan de reputatie van de biedplaats-vakman
  • je zorgt voor een kwalitatief beter vakmannen bestand op onze website
  • je toekomstige opdrachtgevers helpt bij de keuze van hun vakman

Druk op plaats je klus om je opdracht te plaatsen.

Ik ben een vakman...

1) Maak een profiel aan

Schrijf je in via de website en maak je online profiel aan. Laat zien wie je bent. Vertel wat jouw specialisme is, wie jij bent en hoeveel ervaring je hebt. Omdat de opdrachtgever ook graag wil zien met wie hij zaken doet, is het verstandig om te zorgen voor een goede profielfoto.<
Stel je vakgebieden in (max 5) en bepaal voor welke klussen je direct een notificatie wilt ontvangen.

2) Ontvang nieuwe klussen en reageer

Nu jouw profiel is aangemaakt kun je meteen zien welke klussen in jouw regio en vakgebied beschikbaar zijn. Daarnaast ontvang je nieuw geplaatste relevante opdrachten direct per email.
Neem contact op met de opdrachtgever en geef eventueel een prijsindicatie. Wanneer je meer informatie over de opdracht nodig hebt, stel dan vragen via de website aan de opdrachtgever of maak een afspraak om de klus te bezichtigen.

3) Je reactie wordt beoordeeld

Nu de opdrachtgever jouw reactie heeft ontvangen, zal hij deze beoordelen en vergelijken met eventuele andere voorstellen. Bepalend voor het wel of niet krijgen van de opdracht is de algehele indruk van jouw voorstel, je profiel en je referenties. Zorg dus dat je overal goed op scoort!

4) Voer de klus uit en vraag een referentie

Voer vervolgens de klus naar beste kunnen uit. Klus uitgevoerd? Vraag de klant dan altijd om een beoordeling! Opdrachtgevers vinden referenties erg belangrijk bij het kiezen van een vakman.
Referenties krijgen = klussen krijgen

Druk op aanmelden als vakman om te beginnen.